Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu.
Ingredientai
20 x 20 cm kvadratinei formai
Tešlai
250 g miltų
žiupsnelis druskos
50 g kakavos
50 g cukraus
150 g šalto sviesto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Įdarui
500 g pertrintos varškės
100 g grietinės
150 g cukraus
Žiupsnelis druskos
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
2 šaukštai krakmolo
3 kiaušiniai
Gaminimo eiga
* Dubenyje sumaišykite miltus, druską, kakavą. Viską persijokite. Įmaišykite cukrų, dėkite šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą. Trinkite viską tarp pirštų, kol gausis vientisa smėlinė masė. Supilkite vanilę, išmaišykite. Tešlą dėkite į šaldytuvą, kol gaminsite įdarą.
* Įdarui dubenyje išsukite varškę, grietinę, vanilę, cukrų, krakmolą ir druską. Kitame dubenyje mikseriu išplakite kiaušinius iki baltumo ir tirštumo. Plaktus kiaušinius dalimis įmaišykite į varškės masę.
* Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite 20 cm kvadratinę kepimo formą.
Kepimo formoje paskleiskite 2/3 trupininės masės, šaukštu sulyginkite. Supilkite įdarą. Ant viršaus užbarstykite likusius kakavinius trupinius.
* Kepkite 50-60 minučių arba kol įdaras sutvirtės ir pyragas visiškai iškeps.
Prieš pjaustydami šiek tiek atvėsinkite.