22 cm. apvaliai formai
Tešlai:
3 obuoliai
75 g minkšto sviesto
100 g cukraus
2 kiaušiniai
130 g varškės, pertrintos per sietelį
160 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Pyrago viršui:
30 gr. sviesto
40 gr. cukraus
Gaminame
* Sviestą išsukame su cukrumi ir druska iki purios masės. Dedame varškę, išplakame mikseriu.
* Įmušame kiaušinius ir vėl išplakame. Beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišome šaukštu. Dedame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, išlyginame paviršių. Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Išdėliojame ant tešlos. Pyrago viršui skirtą sviestą ir cukrų pakaitiname, kol cukrus patirpsta. Teptuku aptepame obuolius. Kepame 180°C orkaitėje apie 50 min., kol pyrago vidus bus iškepęs, o viršus gražiai parudavęs.
* Atvėsiname. Skanaus.