Net nežinojau ar verta pasidalinti receptu tinklaraštyje. Atrodė - juk nieko ypatingo, o ir fotografuoti skubėjau…
Vėsiomis dienomis man visada norisi visiškai paprastučio kepinio, bet garantuojančio komforto jausmą skrandyje! Galvoju, gal atsiras bendraminčių. Gal sunkiau sekasi kepti pyragus patiems, be pagrindinių gairių produktams… Žodžiu, tikiuosi, kad kažkam šis įrašas pagelbės.
Pyragas skanus ir šiltas, ir atvėsęs. Gana drėgnas. Būtų geras net ir be kriaušių, arba su kitokiais vaisiais.
Reikės:
2 v.š. ištirpinto sviesto;
1 puodelio cukraus;
1 didelio kiaušinio;
1 puodelio kefyro;
2 a.š. kepimo miltelių;
1/4 a.š. malto kardamono;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
žiupsnelio druskos;
1 ir 3/4 puodelio miltų;
1-2 vidutinio dydžio kriaušių (arba pagal skonį).
Gaminame
* Sviestą išplakame kartu su vanile, cukrumi ir kiaušiniu. Įplakame kefyrą.
* Miltus sumaišome su druska, kardamonu ir kepimo milteliais. Birų mišinį po truputį įsukame į kefyro plakinį.
* Tešlą supilame į 22-24cm skersmens apvalią kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi.
* Kriaušes nuplauname, išimame sėklytes, supjaustome skiltelėmis, išdėliojame ant paruoštos tešlos.
*Pašauname kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Ar pyragas iškepė, patikriname mediniu, arba metaliniu smeigtuku.
Skanaus, Gabrielė