Šios bandelės ypatingai gardžios ką tik iškeptos, šiltos, su arbata ar kava. Kartais jas netgi palaikau šiltoje orkaitėje prieš valgant, tada jos žymiai skanesnės.
Kaip visada, skubantiems rekomenduoju gaminti bandeles iš šaldytos tešlos, tik ją, prieš barstant cukrumi ir cinamonu, būtinai patepkite lydytu sviestu.
O lėto gyvenimo ir mėgstantiems sukiotis virtuvėje siūlau pasigaminti mielinės tešlos pačiu paprasčiausiu būdu.
3 st. kvietinių miltų
1 st. kefyro
0,5 st. aliejaus (nepagailėkite gero, nerafinuoto)
11 g sausų mielių
1 a.š. druskos
1 v.š. baltojo cukraus
Kefyrą ir aliejų sumaišau puode, jei produktai buvo šaldytuve, tuomet puodą bent 10 min. dedu į orkaitę ir jungiu pačią minimaliausią kaitrą. Tuomet sudedu visus likusius produktus ir užminkau tešlą. Tešla minkosi greitai ir galop nebelimpa nei prie rankų, nei prie puodo sienelių. Puodą pridengiu virtuviniu rankšluosčiu ir palieku pusvalandžiui. Jį išnaudoju įdaro pasiruošimui.
Paruoštą tešlą plonai iškočioju, išpjaunu taisyklingą 20x30 cm stačiakampį, jį patepu:
1 v.š. lydyto sviesto ir užberiu
3 v.š. rudojo cukraus
1 v.š. malto cinamono
Stačiakampį susuku į ruletą ir jį supjaustau kas 6-8 cm. Bandeles dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepu
plaktu kiaušiniu
ir skardą dedu į orkaitę. Jungiu 180 C, kepimo režimą iš abiejų pusių ir kepu apie 30-40 min.