Nebūtina peršokti ant ančių kepenėlių pašteto ir serbentų putėsių, kartais užtenka pasidomėti kitų šalių kultūra, jų virtuvėmis ir pabandyti pasigaminti kažką, mums lietuviams, egzotiško. Jeigu dar nesate ragavę paukštienos kokosiniame padaže, išbandykite, galbūt atrasite kažką naujo ir beprotiškai gardaus. Tiesa, šis troškinys aštrus, aštrumą įtakoja džiovinta aitrioji paprika, kurią vėliau išimame ir kajano pipiro milteliai. Jei bijote aštrumo, atkreipkite dėmesį į šiuos prieskonius ir susireguliuokite pagal save.
Trukmė: apie 30 min.
Porcijos: 2
Reikia:
• 300 g vištienos filė be odelių
• 250 ml kokosų pieno*
• 2 v.š. kokoso miltų arba malto kokoso*
• 4-5 v.š. aliejaus (kepimui)
• vieno nedidelio svogūno
• 100 g ilgagrūdžių ryžių
Prieskonių:
• 1 cinamono lazdelės
• 1 džiovintos aitriosios raud. paprikos
• kelių gabalėlių citrinžolės
• gabalėlio galangalo šaknies
• kajano pipiro miltelių žiupsnio
• žiupsnelio kalendros
• žiupsnelio ciberžolės
• žiupsnelio druskos (pagal skonį)
Gaminame
1. Įkaitinti troškintuvėje aliejų, į kurį įmesti cinamono lazdelę. pakaitinti ją 1-2 minutes, tada suberti į troškintuvą nuplautą, nuluptą ir susmulkintą svogūną. Apkepinti 3 minutes. Išimti cinamono lazdelę. Įmesti aitriąją papriką ir kubeliais supjaustytą vištieną. Kepti vištieną apie 7-8 minutes, kol gabaliukai dailiai apkeps iš visų pusių. Sumažinti ugnį.
2. Užviriti vandenį ryžiams. Supilti į troškintuvą kokosų pieną, išmaišyi. Kad padažas sutirštėtų, įpilti kokoso miltų, gerai išmaišyti. Tada suberti ciberžolės, druskos, kalendros, pipirų, įmesti citrinžolės, galangalo. Kai ryžiai išvirs (virti 10-12 min.), sudėti į troškintuvą, išmaišyti su vištiena. Išimti aitriąją papriką, galangalą ir citrinžolę. Patiekti. Skanaus!