Žinot, yra daug blynų receptų ir jie man visi labai panašūs su beveik identiškais ingredientais: miltai, kiaušiniai, kefyras/pienas, cukrus, kildinimo elementai. Tačiau paradoksas - nors viskas lyg ir labai panašu, bet kas kartą gaunasi nauji blynai, naujas skonis, nauja tekstūra, net nauja išvaizda. Produktai lyg ir tie patys, jų kiekiai skiriasi nežymiai, o štai rezultatas visada skirtingas.
Žiūriu į savo senuosius blynų receptus, senąsias nuotraukas ir džiaugiuosi – kas kartą tie mano blynai gražesni ir gražesni. Be galo skanūs taip pat!
Patarimai, pastebėjimai. Šį kartą nesiruošiau rašyti patarimų, kaip iškepti gražius, storus blynus, nes jau esu rašiusi prie kitų receptų. Tačiau sulaukiu klausimų, ar kepu ant aliejaus, ir panašių, todėl dar kartą pakartosiu. Į keptuvę pilkite šaukštą daržovių, bekvapio aliejaus, su popieriniu rankšluosčiu ištepkite visą keptuvę tolygiai. Kepkite ant nedidelės ugnies; geriau silpnesnė kaitra, gražiau kepa, nesvyla. Kai pradės blynai lipti, vėl pilkite šaukštą aliejaus, vėl ištepkite su popieriniu rankšluosčiu ir taip kepkite blynus. Man geriau sausesnė keptuvė nei su daug riebalų. Apverskite blynus, kai pradės kilti burbuliukai (po kelių minučių). Tikiuosi patarimai padės!
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobuli, kepiau jau keletą kartų.
Ingredientai
150 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1/4 šaukštelio kepimo sodos
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
150 ml pasukų ar kefyro ar kefyro kepiniams
50 g cukraus
25 g tirpinto sviesto
Gaminimo eiga
* Miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską sumaišykite dubenyje.
* Kitame dubenyje suplakite kiaušinius, kefyrą, cukrų, tirpintą, atvėsusį sviestą.
* Miltus suberkite į kiaušinių-kefyro plakinį, išmaišykite tiek, kad neliktų sausų miltų. Gausis tiršta tešla.
* Blynus kepkite ant nedidelio kiekio aliejaus, kol gražiai paruduos.