Jūsų stalui – angliškos bandelės

Labai skanios bandelės, minkštos, trapios, sodraus, turtingo skonio. Bandelių tekstūra, skonis labiau panašėja į sausainių. Pasirodė lyg viduriukas tarp bandelių ir sausainių.

Angliškos bandelės! Šiek tiek netipinės, iš pagerintos tešlos: įdėta kiaušinio, grietinėlės, vanilės.

www.bakingsecrets.lt

Patarimai, pastebėjimai. Gaunasi apie 10 bandelių. Mano bandelės išspaustos 7 cm pločio sausainių formele.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.

www.bakingsecrets.lt

Ingredientai

300 g miltų kepiniams (jei neturite, receptas čia)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
40 g šalto sviesto, pjaustyto kubeliais
55 g cukraus
1 vidutinis kiaušinis
185 ml grietinėlės (36 proc.)
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
aptepimui
plakto kiaušinio

www.bakingsecrets.lt

Gaminimo eiga

* Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite skardą.

* Miltus, kepimo miltelius ir druską persijokite. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir viską trinkite tarp pirštų, kol susiformuos trupiniai. Įmaišykite cukrų.

* Kiaušinį šakute paplakite su grietinėle, vanile.

* Miltuose padarykite duobutę, supilkite kiaušinių masę. Viską maišykite staliniu peiliu imituodami pjovimo veiksmus, kol susiformuos minkšta, šlapia tešla.

* Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, truputį lengvai paminkykite, kad tešla taptų vientisa, lygi. Iškočiokite ar suspauskite rankomis iki 2.5 cm storio. Lygia sausainių formele vienu judesiu išspauskite bandeles.

* Sudėkite bandeles ant skardos, viršų aptepkite plaktu kiaušiniu.

* Kepkite apie 10-12 minučių, arba kol gražiai paruduos, o pabarbenus į bandelės apačią, ji atrodys tuščiavidurinė.

* Tiekite su sviestu ir džemu.

www.bakingsecrets.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis