Angliškos bandelės! Šiek tiek netipinės, iš pagerintos tešlos: įdėta kiaušinio, grietinėlės, vanilės.
Patarimai, pastebėjimai. Gaunasi apie 10 bandelių. Mano bandelės išspaustos 7 cm pločio sausainių formele.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.
Ingredientai
300 g miltų kepiniams (jei neturite, receptas čia)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
40 g šalto sviesto, pjaustyto kubeliais
55 g cukraus
1 vidutinis kiaušinis
185 ml grietinėlės (36 proc.)
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
aptepimui
plakto kiaušinio
Gaminimo eiga
* Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite skardą.
* Miltus, kepimo miltelius ir druską persijokite. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir viską trinkite tarp pirštų, kol susiformuos trupiniai. Įmaišykite cukrų.
* Kiaušinį šakute paplakite su grietinėle, vanile.
* Miltuose padarykite duobutę, supilkite kiaušinių masę. Viską maišykite staliniu peiliu imituodami pjovimo veiksmus, kol susiformuos minkšta, šlapia tešla.
* Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, truputį lengvai paminkykite, kad tešla taptų vientisa, lygi. Iškočiokite ar suspauskite rankomis iki 2.5 cm storio. Lygia sausainių formele vienu judesiu išspauskite bandeles.
* Sudėkite bandeles ant skardos, viršų aptepkite plaktu kiaušiniu.
* Kepkite apie 10-12 minučių, arba kol gražiai paruduos, o pabarbenus į bandelės apačią, ji atrodys tuščiavidurinė.
* Tiekite su sviestu ir džemu.