Kiekis - 10 bandelių
Tešlai reikės:
15 g šviežių mielių,
3 st. miltų,
1 st. šilto pieno,
3 v.š. aliejaus,
1 a.š. druskos,
žiupsnelio cukraus,
1 kiaušinio aptepimui,
įvairių sėklų apibarstymui (aš naudojau saulėgrąžas, garstyčių, kmynų sėklas).
Kopūstų įdarui:
500 g šviežaus kopūsto
1 svogūno
1 a.š. kmynų
1 a.š. smulkintų krapų
druskos ir pipirų
aliejaus
1 lauro lapo
Gaminimo eiga:
* Pasigaminame tešlą. Mieles sumaišome su druska, žiupsneliu cukraus, 2 st. miltų ir šiltu pienu. Gerai išmaišome ir uždengiame plėvele. Paliekame pusvalandžiui pakilti. Tada įmaišome likusius miltus ir aliejų. Minkome apie 10 minučių. Vėl uždengiame ir leidžiame pakilti 1 valandą.
* Pasiruošiame kopūstų įdarą. Svogūną nulupame ir supjaustome mažais gabaliukais, susmulkiname kopūstą. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ir apkepiname kelias minutes svogūną, tada sudedame kopūstą kartu su druska, pipirais, lauro lapu ir kmynais. Retkarčiais pamaišydami kepiname kopūstus apie 15 minučių. Pabaigoje sudedame smulkintus krapus ir išimame lauro lapą. Leidžiame įdarui atvėsti.
* Tešlą padaliname į 10 dalių. Suformuojame bandeles ir įdarome kopūstų įdaru. Man patinka jas daryti ovalias ir gana ploksčias. Tačiau galite daryti tokias, kokios jums patinka. Aptepame plaktu kiaušiniu ir apibarstome sėklyčių mišiniu. Sudedame ant kepimo popieriaus.
* Įkaitiname orkaitę iki 180C ir kepame bandeles apie 30 minučių. Šiek tiek atvėsiname ir skanaujame!