Žinoma, viskas priklauso ir nuo žmogaus individualių skonio receptorių, bet jei jūs mėgstate varškės pyragus – šitas jums labai patiks. Receptas buvo daromas švyst švyst, o gavosi visai ne švyst. Gaila, kad dar gražiai dekoruot nemoku.
Reikia:
• 4 mažų kiaušinių
• 2 x 180 g liesos varškės
• 3 v. š. cukraus
• 2 v.š. braškinių cukraus miltelių (Dansukker)
• 1 a.š. vanilinio cukraus
• 1/2 puodelio grietinės
• 100 g miltų
• 2 v. š. kukurūzų krakmolo
• 1 a.š. kepimo miltelių
Papuošimui:
• 1/2 puodelio grietinėlės (riebios)
• 2 v.š. braškinių cukraus miltelių
• žiupsnelis citrinos rūgšties
• 1 v.š. braškinio ar vyšnių sirupo
• pakuotės vanilinio glajaus
• šaldytų arba šviežių braškių
Gaminame
* Įmuškite kiaušinius, išplakite su cukrumi ir braškiniais cukraus milteliais. Įdėkite grietinės, išmaišykite, tada sudėkite varškę. Gerai ištrinkite gautą masę. Sumaišykite miltus su krakmolu ir kepimo milteliais, sudėkite juos. Tuomet įberkite vanilinio cukraus.
* Išmaišykite tešlą (turi gautis tiršta) ir supilkite į kepimo formą. Kepkite maždaug 40-60 minučių, priklausomai nuo temperatūros, aš kepiau 150 laipsnių temperatūroje apie 55-60 min.
* Kai pyragas iškeps, išimkite ir leiskite atvėsti. Paruoškite glajų – išplakite grietinėlę su cukraus milteliais ir sirupu. Nepamirškite įberti žiupsnelio citrinos rūgšties (tada grietinėlė įgauna dievišką rūgštelės skonį). Grietinėlę išspauskite ant pyrago arba patiekite šalia pyrago, papuoškite uogomis. Štai ir viskas. Skanaus!