Makaronų salotos su avinžirniais ir daržovėmis

Daugelis šiuos makaronus maišo su ryžiais, nes jie panašūs savo forma. Jie labai tinka naudoti sriuboms ir salotoms.

Reikės:

200 g "Puntine grandi" makaronų (naudojau "Dobele");
240 g konservuotų arba virtų avinžirnių;
5 ridikėlių;
1 didesni pomidoro;
2 vidutinio dydžio agurkėlių;
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
alyvuogių aliejaus.

Asmeninis archyvas

Gaminame

* Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, supilkite į kiaurasamtį ir palikite atvėsti.

* Iš pomidoro ir agurko išskobkite sėklas.

* Į dubenį sudėkite atvėsintus makaronus, gabalėliais supjaustytą pomidorą, agurkėlius, ridikus, suberkite papriką, krapus, pagadinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, įpilkite alyvuogių aliejaus ir viską gerai išmaišykite.

Skanaus!

P.S. iš pomidorų ir agurkų galite neišimti sėklų, jei salotas suvalgysite netrukus. Aš išėmiau, kad jos "nepavandeniuotų", nes nešiausi pietums į darbą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis