24 vnt. reikės:
6 nedidelių šviežių bulvyčių;
12 rūkytos kiaulienos šoninės juostelių, perpjautų per pusę;
24 medinių iešmelių;
padažui:
3 v.š. grietinės;
1 v.š. aštraus pomidorų padažo;
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
druskos.
Gaminame
* Kruopščiai nuplaukite bulves su lupena ir virkite pasūdytame vandenyje apie 10 min. arba tol, kol bulvės suminkštės, bet nebus galutinai iškepusios. Nupilkite vandenį ir palikite šiek tiek atvėsti.
Kiekvieną bulvę padalinkite į 4 dalis, kad gautųsi vieno kąsnio dydis (idealiausia, jei naudosite visai mažas bulvytes, kurių nereikėtų pjaustyti).
* Kiekvieną bulvės skiltelę apsukite kiaulienos šonine ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. arba tol, kol bulvės gražiai apskrus ir bus iškepusios.
* Paruoškite padažą iš išvardintų ingridientų ir patiekite su bulvytėmis.
Skanaus.