Jums reikės:
500-600 g jautienos sprandinės;
1/2 didelio arba 1 mažo svogūno;
3 nedidelių morkų;
0,5 litro jautienos sultinio;
druskos ir pipirų pagal skonį;
3 a.š. aliejaus kepimui;
5 a.š. miltų;
3 a.š. pomidorų padažo.
Gaminame
* Į troškinio virimui numatytą puodą supilti aliejų ir jame apkepti, kol pagels, griežinėliais pjaustytą svogūną bei riekelėmis smulkintas morkas.
* Į šią masę sudėti gabaliukais pjaustytą jautieną ir dar kepti apie 7 minutes vis pavartant, suberti druską bei pipirus.
* Apkepus mėsą su morkomis ir svogūnais, supilti jautienos sultinį. Arba įpilti 0,5 litro vandens bei įmesti jautienos sultinio kubelį. Ant nedidelės ugnies troškinti apie valandą.
* Po valandos suberti miltus, pomidorų padažą ir paragauti, ar netrūksta druskos. Viską dar troškinti apie 10-15min ir patiekti.
* Galima apibarstyti petražolėmis, krapais, šalia paruošti virtų bulvių. Pagal kiekvieno skonį. Gero apetito!