Obuolių spurgutės – gardu be galo

Minkštos cinamonu kvepiančios spurgutės su obuoliais.

Apie šias spurgutės jau seniai svajojau. Vieną vakarą neiškenčiau ir iškepiau. Nustebau, kaip greitai viskas pavyko. Tešlą sumaišyti užtruksite penkias minutes, na o kepimui reikės daugiau laiko, bet palyginti viskas gana greitai.

Skoniu taip pat nenusivyliau. Labai skanu. Spurgutės minkštos, tokios išlieka ir kitą dieną. Cinamono prieskonis labai paryškina skonį, o obuoliai pagyvina. Šių spurgučių tekstūra nėra kaip įprastų spurgų, nes jos gaminamos ne iš mielinės tešlos. Šių tekstūra ir skonis labiau primena žagarėlius.


Patarimai


* Aliejų labai gerai įkaitinkite, kad spurgos jo daug neprisigertų. Kaip patikrinti ar aliejus reikiamos temperatūros? Paimkite medinį šaukštą ir jo kotą įmerkite į karštą aliejų, kai aplink šaukštą pamatysite mažus burbuliukus, reiškia aliejus pakankamai įkaitęs.

* Puodą aliejumi pripildykite iki pusės. Neperpildykite puodo spurgomis, kad nenukristų aliejaus temperatūra ir spurgos neprisigertų daug aliejaus. Aš kepiau nedideliame 20 cm skersmens puode po 4 spurgas. Naudojau litrą saulėgrąžų aliejaus.

* Recepte siūloma naudoti miltus kepiniams (aš juos ir naudojau), kad spurgų tekstūra būtų minkštesnė, lengvesnė, puresnė. Tačiau jei tokių miltų neturite, galite naudoti ir įprastus kvietinius.

* Obuolį imkite tikrai labai didelį arba kelis mažus, kad nepritrūktų.

* Spurgoms formuoti naudojau ledų šaukštą, labai patogu ir terliotis nereikia. Jei neturite, galite naudoti valgomą šaukštą, nes tešla labai lipni (pyrago tešlos konsistencijos).

* Iš šio kiekio man gavosi 16 vidutinio dydžio spurgučių.


Asmeninis archyvas


Ingredientai


1 puodelis - 250 ml

1 1/2 puodelio (apie 240 g) miltų (geriau miltų kepiniams, bet tinka ir įprasti)

1/4 puodelio (60 ml) cukraus

2/3 puodelio (185 ml) pieno

2 šaukšteliai kepimo miltelių

žiupsnelis druskos

1/2 šaukštelio cinamono

1 kiaušinio

2 šaukštai tirpinto sviesto

1 šaukštelis vanilės ekstrakto

1 didelis obuolys, nuluptas ir supjaustytas kubeliais

Aliejaus kepimui

Cukraus pudros pabarstymui


Gaminimo eiga


1. Į puodą supilkite aliejų ir gerai įkaitinkite.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, cinamoną. Padėkite į šalį.


Asmeninis archyvas


3. Kitame dubenyje išplakite pieną, sviestą, kiaušinį ir vanilę. Supilkite į sausų produktų mišinį.

4. Obuolį nulupkite, supjaustykite kubeliais, sudėkite į tešlą ir viską gerai sumaišykite.

5. Naudodami mažą ledų šaukštą (vieno valgomo šaukšto dydžio) imkite tešlos ir dėkite į įkaitintą aliejų kepti, kol spurgutės bus ryškios auksinės spalvos (apie 4-5 minutes).

6. Spurgas dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius. Sudėkite į serviravimo indą ir apibarstykite cukraus pudra.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis