4 porcijos | trukmė – 20 min. pasiruošimui, 35 min. kepimui
Ingredientai
Trupiniams:
60 g cukraus (geriausia - smulkaus rudojo cukraus)
100 g šalto sviesto
120 g miltų
Obuolių masei:
4 vidutinio dydžio obuoliai
40 g cukraus
2 arb. š. cinamono
žiupsnio druskos
1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilės sėklų
Gaminame
* Obuolius nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Dėkite į prikaistuvį kartu su kitais obuolių masei skirtais ingredientais ir atidengė kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes (jei obuoliai netvirti – vos kelias).
* Obuolius perkelkite į pasiruoštus individualius karščiui atsparius indelius. Jei nuo obuolių liko daug skrysčio - jį perpus nuvirinkite ir supilkite į indelius ant obuolių.
* Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Pasiruoškite tešlos trupinius - šaltą sviestą supjaustykite kubeliais ir dubenyje sumaišykite kartu su cukrumi bei miltais. Masę trinkite tarp pirštų iki ši bus panašį į smulkius trupinius.
* Trupininę tešlą supilkite į indelius ant obuolių. Kepkite orkaitėje apie 35 min. Patiekite karštus su kaušeliu vanilinių ledų.
Už visas saldžias akimirkas,
J.