Reikės:
400 g miltų;
250 ml pieno;
0,5 a.š. druskos;
4 g sausų mielių;
20 g cukraus;
30 g sviesto;
Įdarui:
60 g sviesto;
3 a.š. petražolių;
8 skiltelės česnako.
Eiga:
* Į puodą pilame pieną, sudedame sviestą, cukrų bei druską, pakaitiname kol ištirps sviestas. Paliekame atvėsti. Sausas mieles sumaišome su miltais, po truputi beriame į sviesto/pieno mišinį ir minkome tešlą, paliekame 1 valandai pakilti.
* Vėliau tešlą padalijame į 12 dalių, suformuojame rutuliukus, dedame ant kepimo skardos ir paliekame pusvalandžiui.
* Įdarui smulkiai supjaustome petražoles, česnaką ir išmaišome su minkštu, kambario temperatūros sviestu. Bandeles įpjauname, suformuojame nedideles duobutes ir dedame įdarą, šiek tiek paspaudžiame.
* Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 20 minučių. Be to prieš dedant įdarą galite aptepti kiaušinio plakiniu. Aš netepiau, neteptos man atrodo gražiau.