Česnakinės bandelės

Bandelės mano virtuvėje karaliavo seniai, o ypač mielinės tešlos. Ta proga, kad šiandien gaminau čili troškinį, tad vietoje pirktinio prancūziško batono, iškepiau pikantiškų gardėsių. Bandelės labai skanios, paviršius traškus, o vidus purus ir minkštas. Jau senai norėjau jas kepti, bet tik dabar atėjo laikas, vis kažkoks kitas kepinys jas išstumdavo, bet ne šiandien!

Reikės:

400 g miltų;
250 ml pieno;
0,5 a.š. druskos;
4 g sausų mielių;
20 g cukraus;
30 g sviesto;

Įdarui:

60 g sviesto;
3 a.š. petražolių;
8 skiltelės česnako.

sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

Eiga:

* Į puodą pilame pieną, sudedame sviestą, cukrų bei druską, pakaitiname kol ištirps sviestas. Paliekame atvėsti. Sausas mieles sumaišome su miltais, po truputi beriame į sviesto/pieno mišinį ir minkome tešlą, paliekame 1 valandai pakilti.

* Vėliau tešlą padalijame į 12 dalių, suformuojame rutuliukus, dedame ant kepimo skardos ir paliekame pusvalandžiui.

sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

* Įdarui smulkiai supjaustome petražoles, česnaką ir išmaišome su minkštu, kambario temperatūros sviestu. Bandeles įpjauname, suformuojame nedideles duobutes ir dedame įdarą, šiek tiek paspaudžiame.

sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

* Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 20 minučių. Be to prieš dedant įdarą galite aptepti kiaušinio plakiniu. Aš netepiau, neteptos man atrodo gražiau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis