Makaronai su vištiena

Pietūs - ne prastesni nei restorane!

4 porcijoms reikės:

400 g vištienos (tinka ir filė, bet gardžiausia - su blauzdelių/ šlaunelių mėsa),
1/2 šaukštelio druskos,
1/2 šaukštelio pipirų,
šaukštelio paprikos miltelių,
1/2 šaukštelio kumino,
šaukštelio česnako granulių arba 3-4 skiltelių traiškyto česnako,
300-350 g makaronų (naudojau pilno grūdo),
2 šaukštų aliejaus,
svogūno,
4 skiltelių česnako,
300 g pievagrybių,
šaukštelio džiovinto čiobrelio,
20 g sviesto,
1 ir 1/2 šaukšto miltų,
400 ml vištienos sultinio*,
150 ml liesos grietinėlės,
druskos,
pipirų,
grietinės patiekimui.

Kaip gaminti

* Vištieną supjaustom kąsnio dydžio juostelėmis, suberiam druską, pipirus, papriką, kuminą ir česnaką. Gerai išmaišom (sako, geriausias šaukštas - pirštai), kad visi mėsos gabalėliais meiliai su prieskoniais susidraugautų. Idealiu atveju, paliekam 30-60 minučių pasimarinuot.

* Įkaitinam šauktą aliejaus, sudedam vištieną ir kepam vis pamaišydami, kol mėsa dailiai apskrunda - maždaug 5-6 minutes. Sudedam dubenėlin ir pasidedam netoliese. Keptuvėn įpilam likusį šaukštą aliejaus ir suberiam svogūnus. Kepam vidutiniškai kaitriai, kol pasidaro permatomi. Kažkur šitam etape užkaičiam vandenį makaronams ir riekelėm supjaustom grybus.

* Keptuvėn suberiam susmulkintą česnaką, pakepinam 30-45 sekundes, sudedam pievagrybius, pasūdom. Kepam 7-8 minutes kartais pamaišydami, kol grybai išleidžia skystį ir truputėlį apskrunda. Suberiam čiobrelius, pakaitinam pusę minutės pamaišydami. Įdedam sviestą, leidžiam jam ištirpt, suberiam miltus ir darbuodamiesi mentele kepam 45-60 sekundžių.

* Supilam sultinį, maišom, kol visi miltai jame ištirpsta ir padažas pradeda tirštėti. Sudedam vištieną su visomis išsiskyrusiomis sultimis, sumažinam kaitrą ir troškinom 7-10 minučių, t.y., lygiai tiek, kiek prireiks makaronams išvirti.

* Galiausiai supilam grietinėlę, išmaišom, patikrinam, ar druskos anei pipirų netrūksta. Pakaitinam dar minutėlę, kol makaronus į lėkštes sudėliosim, pilam padažą-mėsą ant jų ir patiekiam, šalia grietinės indelį padėję (teisingai suteikia gaivumo - tikrai).

P.S. kai naudoju ne filė (dažniausiai), sultinį išverdu iš kaulų, nuo kurių „nurengiu“ mėsą, kol toji marinuojasi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis