Cukinijų, morkų, špinatų ir avižinių dribsnių blyneliai

Mėgstantys tokio tipo blynelius vienareikšmiškai man pritars, kad tai – gėrių gėris! Iš serijos, kai valgai ir norisi dar ir dar - rimtai.

10 vnt. blyneliams:

1 šviežios cukinijos (vidutinio dydžio);
1 morkos;
saujelės pjaustytų šviežių špinatų;
3 kiaušinių;
50 g avižinių dribsnių (naudojau "Dobele" 4 grūdų rugių, kviečių, miežių ir avižų dribsnius);
2 išspaustų česnako skiltelių;
0,5 a.š. maltos raudonosios paprikos;
druskos, maltų juodųjų pipirų.

Gaminame

* Burokine tarka sutarkuokite cukiniją (rankomis nuspauskite skystį) ir morką.

* Avižinius dribsnius sudėkite į blenderį ir sumalkite.

Asmeninio albumo nuotr.

* Į dubenį sudėkite tarkuotą cukiniją ir morką, pjaustytus špinatus, išplaktus kiaušinius, sumaltus dribsnius, išspaustas česnako skilteles, maltą papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.

* Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite masę ir kepkite blynelius tol, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

* Patiekti galite su mėgstamu padažu.

Skanaus!

P.S. kadangi jie ir taip gavosi sultingi, papildomai padažo nenaudojau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis