Išbandžiau savo draugės mėgstamą receptą. Ji į kepimo indą nepila vandens, bet kepamą antį pridengia 2 sluoksniais folijos, kad ši kepdama aukštoje temperatūroje neprarastų drėgmės, neprikeptų prie kepimo indo.
Reikės:
1 anties (1,3-1,5 kg),
šaukšto balzaminio vynuogių acto,
šaukšto medaus,
šaukšto citrinos sulčių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos,
šviežiai maltų pipirų,
5-6 obuolių.
Kaip gaminti
* Kambario temperatūros antį nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite tiek išorę, tiek vidų, įtrinkite druska ir pipirais. Padėkite antį 2-3 val. į šaldytuvą.
* Medų ir aliejų maišydami pakaitinkite ant silpnos ugnies. Nukelkite nuo viryklės, įmaišykite balzaminį actą, citrinos sultis. Prieš įkimšdami obuolius, šiuo mišiniu įtrinkite anties vidų. Šlauneles suriškite.
* Padėkite antį krūtinėle į apačią į kepimo indą, įpilkite truputį (apie 100 ml) vandens. Šepetėliu aptepkite visą antį pasiruoštu mišiniu. Uždenkite indą folija ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 2-2,5 val. nelygu anties dydis ir amžius. 4-5 kartus ją ištraukite iš orkaitės, atidenkite ir aptepkite pasigamintu medaus mišiniu, kol jis baigsis. Keletą kartų antį apliekite kepimo inde susidariusiu skysčiu. Kepimo viduryje antį apverskite krūtinėle į viršų (kepamas paukštis apverčiamas, kad sultys mėsoje pasiskirstytų tolygiai.)
* Likus kepti 15-20 min. antį atidenkite. Jeigu skysčio kepimo inde daug, nupilkite jį – galėsite panaudoti daržovėms kepti. Sudėkite prie anties likusius obuolius (galima įdėti citrinos, cidonijos griežinėlių), karštį orkaitėje sumažinkite iki 180 laipsnių ir pabaikite kepti. Uždengti nebereikia.