Reikės:
12 putpelių kiaušinių,
apie 400 g kalakutienos ar kitokios maltos mėsos,
1 kiaušinio,
1 nedidelės morkos,
100 g maltų džiūvėsėlių,
žiupsnelio čiobrelių,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
augalinio aliejaus virimui.
Kaip gaminti
* Putpelių kiaušinius sudėkite į verdantį vandenį. Užvirkite, išjunkite ugnį po 1 minutės ištraukite, atvėsinkite ir nulupkite.
* Morką nuskuskite, nuplaukite, smulkiai sutarkuokite ir įmaišykite į maltą mėsą. Suberkite pipirus, druską, šiek tiek čiobrelių ir gerai išmaišykite. Padalinkite gautą masę į 12 vienodo dydžio rutuliukų. Kiekvieną suplokite, į vidurį įdėkite po putpelės kiaušinį ir suformuokite rutuliuką. Pavoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose, tada dėkite į verdantį aliejų. Virkite, kol apskrus ir mėsos sluoksnis bus nebe žalias, maždaug 5-6 minutes.
* Kitas ruošimo būdas: aliejuje virkite tik apie 2 minutes. Ištraukite ant popierinio rankšluosčio, sudėkite į kepimo indą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 5-7 minutes. Taip paruoštų kiaušinių plutelė – traškesnė.