kiaulienos kumpį (naudokite sprandinę);
pomidorą;
svogūną, česnaką;
majonezą;
sūrį;
mėgstamus prieskonius;
Salotoms:
pusę saliero šaknies;
1 morką;
pusę obuolio;
1v.š. acto, 3 v.š. aliejaus, druskos.
Kaip gaminti
* Imame kiaulienos gabalą ir supjaustome norimo dydžio "kepsniais", bet pjauname ne iki galo, paliekame apie 2cm. Apibarstykite mėgstamais prieskoniais ir kiekvieną įpjovimą patepkite majonezu.
* Tuomet į tuos tarpus dedame pusžiedžiais pjaustytą pomidorą, svogūną ir gabalėlį sūrio ir į tarpelius prikaišiojame pjaustyto česnako. Sandariai apvyniojame folija ir šauname į orkaitę.
* Kepimo laikas priklausys nuo kiaulienos gabalo dydžio. Maniškis kepė apie valandą ir prieš pabaigą atidengiau foliją, kad viršus apskrustų.
* Salotoms - salierą, morką, obuolį - sutarkuojame burokine tarka ir pagardiname actu, aliejumi bei druska. Dedame į lėkštę ir valgome. Skanaus!