4 porcijoms reikės:
400 g vištienos kepenėlių;
100 g salotų mišinio;
1 avokado;
2 apelsinų;
1 v.š. citrinos sulčių;
100 g saulėgrąžų daigų (nebūtinai);
2 lauro lapelių, 4-6 juodųjų pipirų;
druskos, maltų juodųjų pipirų;]
padažui:
2 v.š. citrinos sulčių;
4 v.š. alyvuogių aliejaus;
0,5 a.š. grūdėtųjų garstyčių;
0,5 a.š. skysto medaus;
žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminame
* Padažui išvardintus ingridientus sumaišykite dubenėlyje ir atidėkite į šalį.
Puode užvirkite vandenį, įdėkite lauro lapelius, juoduosius pipirus ir žiupsnelį druskos.
* Vištienos kepenėles nuvalykite, sudėkite į puodą ir ant vidutinės ugnies virkite apie 10 min. Nusunkite ir perplaukite vandeniu.
* Kepenėles supjaustykite gabalėliais ir pakepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.
* Avokadą nulupkite, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepajuoduotų.
* Į didelį dubenį sudėkite salotas, skiltelėmis pjaustytus apelsinus, avokadą, saulėgrąžų daigus, keptas kepenėles ir užpilkite paruoštu padažu. Viską gerai išmaišykite ir iš karto patiekite.
Skanaus!
P.S. kad salotos nesukristų ir išliktų traškios, padažą užpilkite prieš patiekiant.