Sugaišite, bet rezultatas bus gražus ir skanus. Tikrai visada verta nustebinti susirinkusius.
Ką gi, pradedam!
Pradėsiu nuo maskarponės kremo, kurio užteks apie 100 vnt.:
250 g maskarponės sūrio;
3-4 v.š. majonezo;
citrinos sulčių pagal skonį;
žiupsnelio druskos;
papildomai galite pridėti pjaustytų šviežių krapų;
Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve.
1. Užkandėlės su lašiša (24 vnt.):
160 g rūkytos ar sūdytos lašišos file;
24 vnt. sūrių šaukštelių;
maskarponės kremo;
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
papildomai galite papuošti citrinos griežinėliu.
* Lašišos file supjaustykite plonai griežinėliais.
* Į šaukštelį dėkite lašišos file susuktą griežinėlį. Šalia konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremą.
2. Užkandėlės su rūkyta dešra (40 vnt.):
110 g šaltai rūkytos dešros (40 vnt.);
10 vnt. keturkampių batono griežinėlių;
maskarponės kremo;
salotos lapų;
griežinėliais pjaustytų marinuotų agurkėlių.
* Iš batonos riekelių stikliuku (4 cm skersmens) išspauskite 4 rutuliukus. Visus sudėkite į kepimo skardą ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai viršus bus lengvai paskrudęs ir apdžiūvęs, apverskite ir dar palikite kelioms minutėms. Esmė ta, kad viršus ir apačia būtų traškūs, o vidus minkštas. Išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.
* Ant batono griežinėlio dėkite susuktą salotos lapelį, dešros griežinėlį, marinuoto agurko griežinėlį ir viską persmeikite mediniu smeigtuku.
* Dešros griežinėlį konditeriniu švirkštu pripildykite maskarponės kremu.
3. Užkandėlės su kalakutienos kumpiu (24 vnt.):
90 g virto pjaustyto kalakutienos kumpio (6vnt.);
10 vnt. keturkampių batono griežinėlių;
maskarponės kremo;
salotos lapų;
griežinėliais pjaustytų marinuotų pievagrybių.
* Iš batonos riekelių stikliuku (4 cm skersmens) išspauskite 4 rutuliukus. Visus sudėkite į kepimo skardą ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai viršus bus lengvai paskrudęs ir apdžiūvęs, apverskite ir dar palikite kelioms minutėms. Esmė ta, kad viršus ir apačia būtų traškūs, o vidus minkštas. Išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.
* Ant batono griežinėlio konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremo, dėkite susuktą salotos lapelį, kalakutienos kumpelį, pievagrybio griežinėlį ir viską persmeikite mediniu smeigtuku.
4. Užkandėlės su mocarelos rutuliukais (20 vnt.);
20 vnt. mocarelos rutuliukų;
20 vnt. vyšninių pomidorų;
šviežių bazilikų lapelių;
20 vnt. popierinių mini keksiukų formelių.
* Į keksiukų formeles dėkite pomidoriukus, kurių viršūnėlę nupjaukite, uždėkite mocarelos rutuliuką ir persmeikite mediniu smeigtuku.
* Ant viršaus užberkite pjaustytų baziliko lapelių.
5. Užkandėlė su krabų lazdelėmis (10 vnt.):
150 g krabų lazdelių (10 vnt.);
2 virtų kiaušinių;
3 v.š. majonezo;
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
10 vnt. sūrių šaukštelių.
* Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytas krabų lazdeles, virtus kiaušinius, suberkite krapus, sudėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
* Kiekvieną šaukštelį įdarykite paruoštu įdaru.
6. Užkandėlės sūrio rutuliukai su krabais arba be jų (20 vnt.):
3 virtų smulkiai tarkuotų kiaušinių;
100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio;
1 v.š. majonezo;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
20 vnt. šviežio agurko griežinėlių;
20 vnt. skrudintų batono griežinėlių;
majonezo;
3-4 smulkiai sutarkuotų šaldytų krabų lazdelių;
mini popierinių keksiukų formelių.
* Į dubenį sudėkite tarkuotus kiaušinius, fermentinį sūrį, sudėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Iš paruoštos masės suformuokite rutuliukus.
* Galimi du pateikimo būdai:
- batono griežinėlį patepkite majonezu, dėkite agurko riekelę, sūrio rutuliukus ir persmeikite mediniu smeigtuku;
- į keksiuko formelę dėkite sūrio rutuliuką, apvoliotą krabų lazdelėse, ant viršaus uždėkite planai pjaustytą agurko griežinėlį ir perverkite mediniu smeigtuku.
7. Užkandėlės su rūkyta vištiena (20 vnt.):
1 rūkytos vištienos kulšelės;
1-2 v.š. majonezo;
1 a.š. pesto padažo;
20 vnt. sūrių šaukštelių;
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
agurko griežinėlių.
* Nuo višienos nuimkite odą, nupjaukite nuo kaulo ir supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite su majonezu ir pesto padažu.
* Šaukštelius įdarykite vištiena, ant viršaus uždėkite pjaustytus agurko griežinėlius.
8. Užkandėlės su krabais ir kukurūzais (20 vnt.):
100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio;
10 vnt. krabų lazdelių;
3-4 v.š konservuotų kukurūzų;
1 išspaustos skiltelės česnako;
3 v.š. majonezo;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
20 vnt. sūrių šaukštelių arba krepšelių.
* Į dubenį sudėkite sūrį, smulkiais kubeliais supjaustytas krabų lazdeles, konservuotus kukurūzus, česnaką, majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
* Šaukštelį arba krepšelį įdarykite paruoštu įdaru.
Štai ir viskas. Svarbiausias patarimas - užkandėles gaminkite likus 2-3 valandoms iki vakarėlio, nes kitaip jos praras estetinį vaizdą ir sumirks.
Skanaus!