Reikės:
15 vidutinio dydžio bulvių;
2 kiaušinių;
3 v.š. bulvių krakmolo;
3 v.š. miltų;
1 a.š. druskos;
įdarui:
100 g pievagrybių;
1 svogūno;
2 v.š. pomidoro padažo;
druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminame
* Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite, įmuškite kiaušinius, suberkite krakmolą, miltus, druską ir viską gerai išminkykite.
* Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir kai jis suminkštės, sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytus pievagrybius. Kepkite tol, kol išgaruos visas skystis nuo grybų. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, sudėkite pomidorų padažą, viską gerai išmaišykite bei palikite atvėsti.
* Iš bulvių masės formuokite paplotėlius, dėkite įdaro ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių.
* Pateikite su grietine ar mėgstamu padažu.
Skanaus!