4 porcijoms reikės:
300 g žaliųjų smidrų;
2 didelių apelsinų;
6 vyšninių pomidorų;
100 g salotų mišinio;
padažui:
2 v.š. alyvuogių aliejaus;
1 a.š. baltojo vyno acto;
druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminame
* Smidrus supjaustykite gabalėliais, sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 3-4 min. arba kol suminkštės, bet išliks traškūs.
* Tuomet supilkite į kiaurasamtį ir ataušinkite po šaltu tekančiu vandeniu. Atidėkite į šalį, kad visai atvėstų.
* Nutarkuokite žievelę nuo pusės apelsino. Nulupkite abu apelsinus ir supjaustykite skiltelėmis. Į dubenėlį išsunkite sultis iš apelsinų nuopjovų.
* Į salotinę sudėkite smidrus, apelsinų skilteles, per pusę perpjautus pomidorus, salotų mišinį.
Į dubenėlį su apelsinų sultimis supilkite alyvuogių aliejų, baltojo vyno actą, sudėkite tarkuotą apelsino žievelę, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
* Paruoštą padažą ant salotų užpilkite tik prieš patiekiant ir išmaišykite kartu su salotomis.
Skanaus!