Orkaitėje keptos kalakutų lazdelės

Dar kartą įsitikinau, kad ilgai kepta mėsa iškepa sultinga ir būna minkštutėlė. Visada verta išlaukti viso kepimo laiko, o paskui mėgautis. Šis būdas pasiteisino kepant kalakutienos blauzdeles.

Reikės:

4 kalakutienos blauzdelių be sanario;
2 a.š. kajeno pipirų;
2 a.š. maltos raudonosios rūkytos paprikos;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
4-5 šakelės šviežio čiobrelio;
1-2 šakelės šviežio rozmarino;
1-1,5 l vištienos sultinio;
1 galvutės česnako;
4-5 morkų.

Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Kalakutienos blauzdeles iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais. Dėkite į gerai įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejumi ir apskrudinkite iš abiejų pusių.

* Apkrudintas blauzdeles dėkite į kepimo indą, išdėliokite čiobrelio, rozmarino šakeles ir supilkite vištienos sultinį (jis turi apsemti blauzdeles iki pusės). Uždenkite folija ir kepkite 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1,5 val.

* Tuomet nuimkite foliją, sumažinkite kaitrą iki 200 laipsnių, sudėkite nuluptas česnako skilteles, griežinėliais pjaustytas morkas ir kepkite 1 val.

* Palikite pastovėti apie 10-15 min. ir tuomet patiekite.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis