~25 sausainiams reikės:
200 g avižinių dribsnių;
90 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. cinamono;
200 g sviesto;
120 g rudojo cukraus;
30 g baltojo cukraus;
2 kiaušinių;
100 g graikinių riešutų;
50 g džiovintų spanguolių.
Gaminame
* Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną.
* Minkštą sviestą supjaustykite gabalėliais, suberkite cukrų ir mikseriu plakite apie 2 min. kol masė taps puri. Tuomet įmuškite kiaušinius ir dar plakite apie 1 min.
* Į sviesto masę suberkite avižinius dribsnius su priedais.Viską gerai išmaišykite.
* Tuomet dėkite pasmulkintus graikinius riešutus, suberkite spanguoles ir vėl viską gerai išmaišykite.
* Formuokite norimo dydžio sausainius, dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, palikdami nemažus tarpus ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 min.
* Visus sausainius kepkite ne visus iš karto, o per 3-4 kartus.
* Atvėsinkite ant grotelių ir mėgaukite prie kavos ar arbatos puodelio.
Skanaus!