Avižinių dribsnių sausainiai su graikiniais riešutais ir džiovintomis spanguolėmis

Mmmm... tikras gardumėlis. Ir reikia daug pastangų, kad sustotum ir nesuvalgytum bent jau didžiosios dalies iš karto. Taip, kalorijų čia nemažai, bet nepiktnaudžiaujant pasilepinti tikrai galima.

~25 sausainiams reikės:

200 g avižinių dribsnių;
90 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. cinamono;
200 g sviesto;
120 g rudojo cukraus;
30 g baltojo cukraus;
2 kiaušinių;
100 g graikinių riešutų;
50 g džiovintų spanguolių.

Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną.

* Minkštą sviestą supjaustykite gabalėliais, suberkite cukrų ir mikseriu plakite apie 2 min. kol masė taps puri. Tuomet įmuškite kiaušinius ir dar plakite apie 1 min.

* Į sviesto masę suberkite avižinius dribsnius su priedais.Viską gerai išmaišykite.

* Tuomet dėkite pasmulkintus graikinius riešutus, suberkite spanguoles ir vėl viską gerai išmaišykite.

* Formuokite norimo dydžio sausainius, dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, palikdami nemažus tarpus ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 min.

* Visus sausainius kepkite ne visus iš karto, o per 3-4 kartus.

* Atvėsinkite ant grotelių ir mėgaukite prie kavos ar arbatos puodelio.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis