Įdarui naudokite gryną mėsą, t.y., ją smulkinkite patys. Tai paprasta padaryti maisto smulkintuvu. Beje, tą patį padarykite su svogūnais. Taip išvengsite „ašarų pakalnės“.
25 vnt. reikės:
tešlai:
500 g miltų;
200 g šalto sviesto;
3 kiaušinių;
100 g grietinės;
žiupsnelio druskos;
įdarui:
600 g vištienos kumpelių;
2 didelių svogūnų;
2 v.š. grietinės;
žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
aptepimui:
1 kiaušinio;
2 v.š. vandens;
juodgrūdės ir sezamo sėklų.
Gaminame
* Tešlai: miltus suberkite į dubenį ir sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą. Rankomis patrinkite sviestą su miltais, kol masė bus panaši į trupinius. Įdėkite žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite.
* Į išplaktus kiaušinius sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite.
* Plakinį supilkite į miltų masę, išminkykite tešlą, kad neliptų prie rankų. Suformuokite apvalų gabaliuką, įdėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve ~ 1 val.
* Įdarui: vištienos kumpelius sumalkite maisto smulkintuvu. Tą patį padarykite su svogūnais. Į dubenį kartu su vištiena ir svogūnais sudėkite grietinę, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
* Formavimas: išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ir išspauskite skritulėlius (naudojau 12 cm skersmens). Dėkite vištienos įdaro, suspauskite tešlos kraštus ir gražiai užlankstykite viršų.
Kiekvieną kibiną patepkite kiaušinio ir vandens plakiniu, ant viršaus užberkite juodgrūdės ir sezamo sėklų, kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~30 min. arba tol, kol gražiai apskrus.
Skanaus!