Šiandien kažin ar labai Jus nustebinsiu. Receptas iki skausmo žinomas, paprastas ir greičiausiai daugumos išbandytas. Karamelinis tinginys.
Patarimai, pastebėjimai.
* Šokoladą naudojau ir pienišką, ir juodą, kiekvieno daugmaž po lygiai.
* Cukraus pudra barstyti nebūtina. Norėjau, kad tinginys atrodytų šiek tiek kitaip, su daugiau spalvų ir būtų panašus į tikrą dešrą, todėl užbarsčiau. Skoniui nemaišo, o ir paslepia visus netobulumus.
* Nors originaliame recepte rašoma, kad karamelę, šokoladą ir sviestą galite kaitinti puode pastatytame ant viryklės, ir jei atsiskirs riebalai sau, visa kita sau, nepergyventi, aš to daryti nerekomenduočiau. Geriausia viską tirpinti ant garų vonelės (dubenyje pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu), nuolat maišyti, tuomet viskas ištirps tolygiai ir nei riebalai atsiskirs, nei šokoladas neperkais. Tik būtinai dubuo neturi liesti karšto vandens!
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartosiu.
Receptas adaptuotas iš beatosvirtuve.lt
Ingredientai
200 g šviesių sausainių (tokių kaip „Selga“)
1/2 indelio (200 g) karamelės (tokios kaip „Rududu“)
40 g sviesto
75 g pieniško ir/ar juodo šokolado
Papuošimui - cukraus pudros
Gaminimo eiga
* Sausainius sulaužykite.
* Į nedidelį dubenį sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą, karamelę, sulaužytą šokoladą. Dubenį statykite ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišykite, kol viskas ištirps ir masė taps vientisa.
* Karštą karamelės-šokolado masę pilkite ant sausainių, išmaišykite.
* Ant stalo pasitieskite lapą kepimo popieriaus. Ant jo išverskite sausainių masę, suformuokite pailgą vyniotinį ir labai standžiai susukite jį į popierių, užvyniokite galus.
* Dėkite tinginį į šaldytuvą per naktį sustingti.
* Kai sustings, išvyniokite ir apibarstykite cukraus pudra.