Kruasanų tortas su karamele ir avietėmis (nekeptas)

Torto idėją su kruasanų sluoksniais pamačiau internete, pirmą kartą gaminau pagal orginalų receptą ir nepatiko. Nepatiko kremas - pirktinis, sintetinis, lenkiškas kremas iš pakelio, tačiau labai patiko kruasanų idėja.

Įjungiau visas savo kūrybines galias ir pamėginau sumąstyti kažką gudresnio. Antrą kartą tortą dariau su dviem skirtingais sluoksniais: karameliniu ir šokoladiniu, naudojau kruasanus su šokoladiniu įdaru, tačiau vėl kremas nepasiteisino. Ir akimis, ir liežuviu jaučiau, kad tai dar ne tas tortas, kurį noriu matyti ir ragauti...

O tada netikėtai atėjo mintis - karamelė+avietės. Pamaniau, jog tai – genialus, klasikinis derinys, čia puikiai tiks, beliko išbandyti. Išmėginau ir štai – labai skanu, o vaizdas toks, kokį ir norėjau regėti!

Patarimai, pastebėjimai. Avietes į torto vidų būtinai dėkite kuo sausesnes, t.y. arba šviežias, arba atšaldytas, bet nusausintas (sudėkite į sietelį ir tegul išvarva visas skystis). Kitaip kremas per daug sudrėks, o pjaustant sluoksniai atsiskirs ir gausis košė. Aš vieną kartą užmiršau nuvarvinti skystį, pjaustant tortas 'lūžo' ir tokio vaizdo nebebuvo.

Pjaustykite tortą aštriu peiliu. Man geriausiai pjaustėsi su aštriu duonos peiliu, tada kruasanai nesusispaudžia, o tortas puikiai susipjausto.

Esu dariusi tortą ir be želatinos, sustingsta, kremas būna minkštesnis, kreminis, labai skanu ir tikrai galima be želatinos gaminti. Su želatina tortas truputį stabilesnis ir pjaustosi gražiau.
Sausainius ant formos pagrindo tiesiog išklokite. Viso pakelio sausainių neprireiks. Sausainiai atstoja torto pagrindą. Geriausiai tinka 'Selga' ar panašūs.

Asmeninio albumo nuotr.

Kruasanus įpjaukite pusiau, su kumščiu padaužykite, kad susispaustų, tuomet įdarykite karamele. Aš 18 cm formai sunaudojau 2,5 kruasano ir maždaug pusę skardinės karamelės.
Tortą laikyti šaldytuve, kol sustings. Aš laikiau per naktį. Tortas skaniausias, kol šviežias, todėl nelaikykite labai ilgai ir greit suvartokite.

Torto skonis labai priklauso nuo kruasanų kokybės. Kuo geresni ir šviežesni kruasanai, tuo skaniau.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, dariau ne vieną kartą.

Ingredientai
18 cm apvaliai formai

Pagrindui
1 pakelis šviesių sausainių (tokių kaip 'Selga')

Kruasanų sluoksniui
3 paprasti kruasanai
1/2 skardinės (200 g) karamelės (tokios kaip 'Rududu)

Kremui
400 g grietinėlės (bent 36 proc.)
150 g graikiško jogurto arba grietinės (30 proc.)
80 g cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
12 g želatinos + 50 ml karšto vandens ištirpinti
1/2 citrinos sulčių
1 citrinos tarkuotos žievelės

Aviečių sluoksniui
300 g aviečių

Papuošimui
100 g plaktos grietinėlės (36 proc.)
Sauja šviežių aviečių

Gaminimo eiga

Asmeninio albumo nuotr.

* Sausainiais išklokite formos pagrindą.

* Krusanaus įpjaukite pusiau, suspauskite, kad suplonėtų, o tada į kruasanų vidų pridėkite karamelės.

* Kremui grietinėlę, jogurtą, cukrų, vanilę, citrinos žievelę ir sultis išplakite mikseriu iki standumo.

* Želatiną ištirpinkite karštame vandenyje, palaukite, kol ištirps ir truputį atvės. Supilkite želatiną į išplaktą kremą, viską išmaišykite.

* Ant sausainių krėskite maždaug pusę kremo, išlyginkite paviršių, apibarstykite avietėmis. Dėkite paruoštus kruasanus. Užtepkite šiek tiek kremo, apibarstykite avietėmis bei tepkite likusį kremą, išlyginkite paviršių.

* Formą apvyniokite plėvele ir dėkite į šaldytuvą sustingti.

* Kai sustings, išimkite iš formos. Puoškite plakta grietinele ir avietėmis.

Asmeninio albumo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis