Desertas su braškėmis

Pats metas braškių desertams!

6 porcijoms

Reikės:

250 g graikiško jogurto arba rikotos
150 ml riebios grietinėlės (30 proc.)
12 braškių (nuplautų, nudžiovintų, be kotelių)
60 ml drungno vandens
3 šaukštų cukraus
1,5 šaukšto želatinos
0,5 šaukštelio vanilinio cukraus
200 ml migdolų pieno
50 g ispaninių šalavijų sėklų (chia)
2ar 3 šaukštelių skysto medaus
6 šaukštų skrudintų dribsnių

Kaip gaminti

* Braškes supjaustykite plonais griežinėliais.

* Želatiną išmaišykite vandenyje, kai išbrinks, pakaitinkite ant nesmarkios ugnies, kad visiškai ištirptų, bet jokiu būdu neužvirinkite.
* Tada nukelkite nuo viryklės ir palikite pravėsti.

* Grietinėlę išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi ir įmaišykite į jogurtą arba rikotą. Tada įmaišykite želė.

* Prie stiklinių sienelių priglauskite braškių griežinėlius, likusius sudėkite į dugną, užpilkite grietinėlės ir želė mase. Įdėkite stiklines į šaldytuvą.

* Migdolų pieną išmaišykite su medumi, šiuo mišiniu užpilkite ispaninių šalavijų sėklas.

* Kai masė stiklinėse sustings, išdalykite ant jų išbrinkusias šalavijų sėklas ir skrudintus dribsnius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis