Virtų bulvių blynai su varške

Šie blynai patiks ir suaugusiems, ir vaikams.

Reikės:


200 g varškės;

500 g bulvių;

1 kiaušinis;

~ 1 stiklinė miltų;

žiupsnelis druskos;

augalinis aliejaus kepimui.

Padažui:

~ 100 g sviesto;

~ 130 g grietinės;

kapoti krapai/petražolės;

šlakelis vandens.


Kaip gaminti


* Bulves nuskutame, išverdame ir sumalame mėsmale. Į bulvių masę dedame kiaušinį, varškę, miltus ir druską, viską gerai išminkome. Drėgnomis rankomis formuojame blynelius ir kepame juos keptuvėje įkaitintame aliejuje.

* Padažui sviestą ištirpiname (kad nepradėtų kepti), sudedame grietinę ir kapotus žalumynus, paskaniname druska. Jeigu padažas per tirštas, pilame šlakelį vandens. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis