Riebią šoninę galima keisti liesesne mėsa ar paukštiena, tačiau mūsų namuose jei jau rūgštynių, tai būtinai riebi sriuba.
1 kg šoninės
supjaustau riekelėmis, jas apkepu gerai įkaitintoje keptuvėje ir dedu į puodą su 3l verdančio vandeniu. Pasiruošiu kitus ingredientus:
5 virtus kiaušinius sutarkuoju stambia tarka
2 vidutines morkas – šiaudeliais
1 didesnį svogūną supjaustau kubeliais
Didelį indą rūgštynių lapų supjaustau nedideliais gabaliukais
Į puodą beriu
1 st. ryžių
Po 10-15 min. suberiu visus pasiruoštus produktus, išskyrus rūgštynes. Pavirus dar 15min, sriubą pagardinu
2 a.š. druskos
žiupsniu šviežios kapotos ar džiovintos gelsvės
žiupsniu kmynų
Permaišau, suberiu rūgštynes, išjungiu ugnį, dengiu dangtį ir palieku sriubą ramybėje 15-20 minučių. Prieš tiekiant dar kartą gerai išmaišau.
Tinka gardinti grietine, šviežiais krapais.