6–8 porcijoms
Reikės:
500 g graikiško jogurto
300 ml riebios grietinėlės (30 proc.)
300 g braškių (nuplautų, nudžiovintų, be kotelių)
120 ml drungno vandens
6 šaukštų cukraus
3 šaukštų želatinos
1 šaukštelio vanilinio cukraus
Pagardui reikės:
2 ar 3 rabarbarų kotų (nuplautų, be žievelės)
5 šaukštų cukraus.
Kaip gaminti
* Pagardas. Rabarbarus supjaustykite 1 cm griežinėliais, suberkite į prikaistuvį, užpilkite cukrumi, išmaišykite ir palikite per naktį.
* Želatiną išmaišykite vandenyje. Kai išbrinks, pakaitinkite ant nesmarkios ugnies, kad visiškai ištirptų, bet jokiu būdu neužvirinkite. Tada nukelkite nuo viryklės ir palikite atvėsti.
* Grietinėlę išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi ir įmaišykite į jogurtą. Tada įmaišykite želė. Šią masę supilkite į formą, sumeskite uogas ir įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
* Rabarbarus su susidariusiu sirupu pakaitinkite ant nesmarkios ugnies. Jei sunkos mažai, įpilkite į puodą 100 ml vandens. Kai ims burbuliuoti, iškart nukelkite nuo viryklės ir palikite atvėsti. Šiuo pagardu apliekite patiekiamą želė.