Patarimai, pastebėjimai. Cukraus dėkite pagal savo skonį ir norimą saldumą.
Obuolių dėkite tiek, kad vienu sluoksniu padengtų visą kepimo indą.
Obuoliai pas mane buvo mažiukai, pjausčiau plonais griežinėliais ir sudėjau vienu sluoksniu. Sunaudojau 4 mažus obuolius.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, galbūt kartosiu.
Ingredientai
16x25 cm stačiakampiam kepimo indui
1 puodelis - 250 ml
500 g varškės
4 kiaušiniai
100 g tirpinto sviesto
2-3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Žiupsnelis druskos
3 šaukštai manų kruopų
1/2 puodelio pieno
Sauja razinų
3-4 maži obuoliai
Gaminimo eiga
* Manų kruopas užpilkite pienu, kad išbrinktų. Palikite pusvalandžiui.
* Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir vanile. Sudėkite varškę, supilkite ištirpintą, kiek atvėsusį sviestą, viską išmaišykite.
* Į varškę pilkite išbrinkusias manų kruopas. Įmaišykite razinas.
* Obuolius nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
* Kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais. Supilkite pusę paruoštos masės, sudėliokite obuolius (vienu sluoksniu) ir užpilkite likusia varškės mase.
* Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 35-45 minutes, kol iškils, sutvirtės ir gražiai apskrus.