Reikės:
2 didelių obuolių;
1 didelio kiaušinio;
2 stiklinių miltų;
1 stiklinės pieno;
100g cukraus;
žiupsnelio druskos;
žiupsnelio cinamono;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
1 a.š. kepimo miltelių;
šiek tiek miltų obuoliams pavolioti;
aliejaus kepimui.
Gaminame
* Obuolius nulupame, supjaustome griežinėliais ir išpjauname viduriukus.
* Kiaušinius išplakame su cukrumi, pienu ir vanile. Sudedame miltus, druską, cinamoną ir kepimo miltelius. Užmaišome tešlą.
* Obuolius pavoliojame miltuose, tada pamerkiame į tešlą, ir kepame gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
* Nusunkiame riebalų perteklių ir skanaujame. Skanūs ir karšti, ir atvėsę.
Skanaus, Gabrielė