Taip galima kepti ne tik kiaulieną, bet ir vištieną. Esu dariusi, skanu.
Patarimai, pastebėjimai. Aliejaus į keptuvę reikia pilti nemažai, kad pusiau apsemtų kiaulieną.
Aš tiekiau su paprastomis salotomis ir garstyčių užpilu, nes arugulą pas mus ne visi mėgsta.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
3 kiaušiniai
1 česnako skiltelė, smulkiai tarkuota
2 šaukštai šviežių kapotų petražolių
1/2 puodelio + 2 šaukštai tarkuoto Parmezano sūrio
Druskos, pipirų pagal skonį
1 1/2 puodelio džiūvėsėlių
4-6 kiaulienos pjausniai
Apie puodelį saulėgrąžų aliejaus
Patiekimui
Įvairių salotų arba arugulos
Alyvuogių aliejaus
Citrinos sulčių pagal skonį
Druskos pagal skonį
Tarkuoto Parmezano sūrio
Gaminimo eiga
* Giliame dubenyje suplakite kiaušinius, tarkuotą česnaką, petražoles, 2 šaukštus Parmezano, gerą žiupsnį druskos ir pipirus.
* Kitame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, 1/2 puodelio Parmezano, gerą žiupsnį druskos, pipirus.
* Gilioje keptuvėje labai gerai įkaitinkite aliejų.
* Kiaulieną merkite į kiaušinių plakinį, apvoliokite džiūvėsėliuose. Dėkite į keptuvę kepti.
* Kepkite po maždaug 4 minutes iš kiekvienos pusės priklausomai nuo kiaulienos storio arba kol gražiai apskrus.
* Iškeptus pjausnius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
* Jei norite, tiekite su salotomis (ar arugula) apšlakstytomis alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis, paskanintomis druska, pipirais ir stambiai tarkuotu Parmezanu.