Skonis. Skanus kišas su kreminiu, sočiu įdaru ir traškiu pagrindu. Skanus, nebrangus ir nesunkus patiekalas pietums.
Galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą, todėl puikiai tinka piknikams.
Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nekeisčiau nieko.
Ingredientai
Kapotos tešlos tartos pagrindui (receptas - žemiau)
Įdarui
150 ml grietinės
150 g keptos šoninės, smulkiai supjaustytos
100 g čederio sūrio
3 kiaušiniai
2 pomidorai
svogūnų laiškų
druskos
pipirų
Gaminimo eiga
1. Pagaminkite kapotos tešlos tartos pagrindui. Kaip pagaminti, receptą rasite žemiau, apačioje. Arba galite naudoti pirktinę tešlą.
2. Iškočiokite tešlą į apskritimą didesnį nei tartos forma. Šiam receptui reikia 20 cm tartos formos. Išklokite formą tešla, subadykite šakute tešlos pagrindą. Vėl dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių atvėsti.
3. Išklokite tartos formą kepimo popieriumi, supilkite kepimui skirtus akmenukus (aš naudojau paprastus ryžius).
4. Įkaitinkite orkaitę iki 190ºC ir kepkite tartą 15 minučių, arba kol tešlos kraštai sutvirtės. Išimkite kepimo popierių su kepimo akmenukais (ar ryžiais), dar kepkite 10-15 minučių, kol tešla atrodys visiškai sausa.
5. Įdarui, grietinę išplakite su kiaušiniais iki vienalytės masės. Gerai pasūdykite ir papirinkite. Keptą šoninę, pomidorus, svogūnų laiškus susmulkinkite, sūrį sutarkuokite. Viską suberkite į tartos formą ir užpilkite kiaušinių-grietinės masę. Dėkite atgal į orkaitę kepti 30-35 minutėms, kol iškils, o vidus sutvirtės.
Trapios tešlos pagrindas
Ingredientai:
155 g miltų
90 g šalto sviesto
3-4 šaukštai vandens
žiupsnelis druskos
Gaminimo eiga
1. Pagaminti tešlai, jums reikės dubenyje sumaišyti miltus, druską. Sudėkite gabaliukais susmulkintą šaltą sviestą ir pirštais trinkite sviestą su miltais, kol gausis trupininė masė. Tuomet įpilkite vieną šaukštą vandens, minkykite tešlą, kol neliks sausų ingredientų vis įpildami daugiau vandens, jei reikia (gali būti kad neprireiks viso kiekio vandens). Iš tešlos suformuokite diską, įvyniokite į plėvelę. Dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių.
2. Iškočiokite tešlą į apskritimą didesnį nei tartos forma. Išklokite formą tešla, subadykite šakute tešlos pagrindą. Vėl dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių atvėsti. Kepkite kaip nurodyta recepte.