Reikės:
2-2,5 kg sprandinės,
stiklinės vandens,
2 šaukštų acto 6 proc.,
3-4 skiltelių česnako,
3-4 šaukštų aliejaus,
½ šaukštelio grūstų karčiųjų pipirų,
½ šaukštelio čili paprikos,
šaukšto šviežio rozmarino arba čiobrelio.
Kaip gaminti
* Žoleles sutrinkite ir užpilkite aliejumi, įmaišykite pipirus, čili papriką, nuluptus ir iki tyrės sutrintus česnakus. Palikite 1 val., kad aliejus aromatizuotųsi.
* Mėsą nuplaukite, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
* Actą išmaišykite su vandeniu, supilkite į aliejinį mišinį, išmaišykite. Šiuo mišiniu ištrinkite mėsą ir marinuokite per naktį arba visą parą šaldytuve.
* Kepkite ant žarijų. Pagardinkite druska arba sojų padažu.