Jai pasiruošiau:
5 kiaušinius
5 v.š. rudojo cukraus
5 v.š. tyro aliejaus
10 v.š. kvietinių miltų
2 v.š. kakavos miltelių
2 v.š. sezamo sėklų
1 a.š. kepimo miltelių (galima keisti gesinta soda)
Viename inde sumaišau miltus, kakavą, kepimo miltelius ir sezamų sėklas. Į kitą įmušu kiaušinius, pradedu juos plakti, po vieną šaukštą dedant cukrų, kol jis pilnai ištirpsta, o kiaušinių masė tampa balta. Supilu aliejų ir vėl kelias minutes plaku. Suberiu sausąjį mišinį ir neskubant šaukštu maišau, kol abi masės susijungia į vientisą tešlą. Ją pilu į silikoninę torto formą ir šaunu į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 45-50 minučių. Biskvitą ištraukiu, atvėsinu ir ilgu plonu peiliu nupjaunu jo “kepurę”, o likusį supjaustau į tris lygias dalis. Jei biskvitą kepsite didesnėje formoje (∅28), kaip aš šį kartą, tuomet užteks vieno pjūvio per pusę.
Pasiruošiu sirupą sulaistymui ir kremą, sirupui nedideliame puode užkaičiu 0,5 l vandens ir, jam užvirus, įpilu
50 ml tamsaus romo
2 v.š. rudojo cukraus
Cukrui ištirpus, išjungiu ugnį ir palieku atvėsti. Tuo metu pasigaminu kremą.
500 g maskarponės
200 g karamelizuoto kondensuoto pieno
suplaku plakikliu iki vientisos masės. Formuoju tortą, dedu vieną lakštą biskvito, sulieju trečdaliu sirupo, sutepu trečdaliu kremo, vėl lakštas-sirupas-kremas, galiausiai paskutinis lakštas ir paskutiniai sirupas ir kremas. Dalį kremo galima palikti papuošimui.
Sutrupinu nupjautąją biskvito dalį ir apibarstau torto viršų. Galima apiberti ir smulkintais graikiniais riešutais.
Palaikau šaldytuve bent 4 h.