Kepta kalakutienos krūtinėlė su karamelizuotais bananais

Gardūs ir sveikuoliški kepsneliai pietums. Skanaus.

2 porcijoms reikės:

1 kalakutienos krūtinėlės
1 šaukšto medaus
2 šaukštų apelsinų sulčių
2 šaukštų aliejaus
1 česnako skiltelės
1 banano
3 šaukštų cukraus
pusės stiklinės vandens
2 bulvių
rozmarinų
druskos
5 rūšių pipirų mišinio

Gaminame

* Į dubenį įpilti aliejaus, medaus, apelsinų sulčių, įberti druskos, pipirų mišinio ir sutarkuotą česnako skiltelę. Viską išmaišyti. Krūtinėlę peiliu perpjauti išilgai, kad išeitų du kepsneliai. Įtrinti pagamintu marinatu ir palaikyti valandą šaldytuve.

* Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Bulves nulupti ir supjaustyti skiltelėmis į keturias dalis. Užpilti vandeniu ir apvirti. Tada vandenį nupilti, pagardinti rozmarinais, druska, pipirais. Kalakutienos kepsnelius apkepti įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.

* Tada dėti į kepimo skardą kartu su bulvėmis ir kepti 15–20 minučių. Tada galima paruošti karamelizuotus bananus: įkaitinti keptuvę, įberti cukraus ir po kelių minučių supilti vandenį. Bananą nulupti, perpjauti išilgai ir įdėti į keptuvę. Karamelizuoti po minutę kiekvieną banano pusę. Patiekti kalakutieną su keptomis bulvėmis ir karamelizuotais bananais.

Daugiau vasariškų receptų rasite knygoje „Uogos ir vaisiai“ www.virtuvesknyga.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis