Nieko mandro čia nesugalvojau, visą darbą padaro želatina, todėl tiek varškę, tiek maskarponę laisvai galite pakeisti kuo nors kitu. Pavyzdžiui grietinėle, ar rikota. Nors… man su varške vistiek atrodo geriausias variantas. Galite rinktis rupesnę, arba naudoti desertinę varškę, tik pagal skonį pareguliuokite cukraus kiekį. Na, o braškės, žinoma, geriausiai saldžios, naminės.
Naudojau 26 cm skersmens tortinę.
Reikės:
250 g sausainių su vaniliniu pertepimu (Tiks „Disko“, arba kiti, tokio pačio tipo);
50 g kambario temperatūros sviesto;
500 g pertrintos varškės;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
1 puodelio cukraus;
250 g maskarponės;
10 g želatinos miltelių;
1 kg braškių.
Gaminame
* Sausainius sumalame ir sumaišome su sviestu. Gautus drėgnus trupinius suberiame į kepimo popieriumi išklotą tortinę ir suslegiame torto padą rankomis.
* Želatiną užpilame šlakeliu vandens, arba pieno. Kai išbrinksta, ištirpiname dubenėlyje virš karštų garų, atidedame ir leidžiame pravėsti.
* Varškę suplakame su cukrumi, vanile ir maskarpone. Greitai įplakame pravėsusią želatiną.
* Braškes nuplauname, nuimame kotelius ir supjaustome ketvirčiais. Įmaišome į varškės masę. Viską supilame ant sausaininio pagrindo. Paviršių išlyginame šaukštu ir statome į šaldytuvą pilnai sustingti.
Skanaus, Gabrielė