Vienus ledus perdedu į sandarų indelį, o kitus vėl gaminu nuo pradžių, parą laukdama, kol įšals gaminimo mašinėlės indas (bent jau pas mane, tai tokios buvo instrukcijos). Užima daug laiko, o suvalgyt galima per penkias minutes.
Dabar atradau tokį TOBULĄ naminių ledų receptą!!! Praktiškai be jokių pastangų gaunu nerealiai skanius ledus, geresni nei Italijoj. Ir nereikia jokių kiaušinių nieko. Vos keli ingredientai. Pavaišinsite visą šeimą. Jau dabar mintyse kuriu vis naujas šių ledų versijas. Būtinai pamėginkite.
Tiesa, vietoj kondensuoto pieno virimo, galite iškart pirkti Rududu. Aš pasirinkau kondensuotą pieną, nes jį kiek trumpiau pavirus (nepilnas dvi valandas), gaunasi skystesnė karamelė, su kuria daug lengviau ‘dirbti’, nei su Rududu. Nepatingėkite pasinaudoti mano patarimu, jums gi daryti nieko nereikės, skardinėlė pati puode užvirs.
Naudojau:
Skardinę kondesnuoto pieno (397 g);
420 g riebios grietinėlės plakimui;
1 v.š. tirpios kavos miltelių.
Gaminame
* Skardinę kondensuoto pieno statome į puodą, užpilame vandeniu ir užverdame. Verdame apie valandą ir keturiasdešimt minučių. Ištraukiame iš vandens, kai pravėsta - atidarome ir supilame gautą karamelę į dubenį.
* Tirpią kavą sudedame į karamelę. Jei kava ne miltukų, o granulių pavidalu - jas pertriname per sietelį. Viską gerai suplakame.
* Šaltą grietinėlę supilame į dubenį aukštais kraštais ir plakame. Kai pasidaro beveik standi - į vidų įplakame karamelės masę.
* Gautą kremą supilame į metalinę talpą (aš naudojau kekso kepimo formą ir uždengiau folija), arba šaldymo indelį. Pastatome į šaldiklį maždaug parai laiko.
* Patiekiame kaip tik širdis geidžia. Aš užbėriau skrudintų migdolų ir buvo PASAKA. Tiktų bet kokios uogos, ar riešutai. Jei užpiltumėt puoduku espreso kavos - gautumėt puikią affogato.
Skanaus, Gabrielė