Troškintos triušių šlaunelės su grietinėlės padažu

Šis patiekalas – tai gardus palikimas, primenantis maistą, ragautą vaikystėje, pas mamą ar močiutę.

2 porcijoms reikės:

triušių šlaunelių (nuplautų, nusausintų) – 2
10 naujo derliaus bulvių (nuplautų)
1 didelio svogūno (nulupto)
6 mažų naujo derliaus morkų (nuskustų, nuplautų)
4 ar 5 šaukštų sviesto
200 ml grietinėlės
300 ml daržovių sultinio
druskos, grūstų juodųjų pipirų pagal skonį
2 šaukštų miltų

Gaminame:

*Pusę sviesto įkaitinkite keptuvėje. Joje ant nesmarkios ugnies kepkite druska ir pipirais pagardintas, miltuose apvoliotas šlauneles (kiekvieną pusę – po 5 min.)

*Puode storu dugnu užvirinkite sultinį, sudėkite į jį bulves, ant bulvių – apkeptas šlauneles. Puodą uždenkite ir viską troškinkite ant nesmarkios ugnies 45–50 min.

*Morkas perpjaukite pusiau, sudėkite į keptuvę su likusiu sviestu, apkepkite iš abiejų pusių, o tada – į puodą su bulvėmis ir šlaunelėmis.

*Keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą, sudėkite susmulkintą svogūną, pagardinkite druska ir pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies, kol ims karamelizuotis. Tada supilkite grietinėlę, įberkite pipirų, išmaišykite ir užpilkite ant troškintų bulvių ir šlaunelių. Puodą uždenkite ir nukelkite nuo viryklės. Po 10 min. ragaukite su mėgstamomis daržovėmis, žalumynais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis