2 vnt. tešlai reikės:
750–800 g kvietinių miltų
1,5 stiklinės pieno
50 g šlapių mielių
100 g sviesto (ištirpinto)
4 kiaušinių trynių
4 šaukštų cukraus
2 šaukštelių druskos
Įdarui reikės:
300 g aguonų
200 g miltelinio cukraus
2 kiaušinių ( išplaktų)
150 g grūstų riešutų (mėgstamų)
50 g sviesto (ištirpinto)
1 šaukštelio vanilinio cukraus
150 g cukrintinių (pvz., apelsinų žievelių, svarainių)
Kepiniams aptepti reikės:
30 g sviesto (ištirpinto)
1 kiaušinio (išplakto)
Gaminame:
* Aguonas dubenyje užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite brinkti 1 val.
* Mieles trinkite su šaukštu cukraus, kol suskystės, tada supilkite į drungną pieną dideliame dubenyje ir išmaišykite. Į šį mišinį sudėkite pusę nurodyto kiekio miltų, viską gerai išmaišykite, pabarstykite miltais ir palikite 2–3 val. kilti. Tada įmaišykite iki purumo su druska ir likusiu cukrumi išplaktus trynius, sviestą ir likusius miltus. Tešlą padalykite į dvi dalis. Vieną įvyniokite į plėvelę, kad nedžiūtų. Kitą iškočiokite – 1,5 cm storio.
* Aguonas nusunkite ir išmaišykite dubenyje su likusiais įdarui gaminti nurodytais produktais. Pusę šios masės užtepkite ant iškočiotos tešlos. Ją suvyniokite, padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos siūle žemyn, galus užlenkite taip pat žemyn. Vyniotinį aptepkite sviestu ir palikite 1 val. kilti. Kepkite 1 val. 180 °C orkaitėje ventiliatoriaus režimu.
* Baigiant kepti vyniotinį aptepkite kiaušinio plakiniu. Tą patį padarykite su likusia tešla ir įdaru.