Kalbant apskritai, tai visada vengiu kepti varškės pyragus, o priežastis yra labai paprasta ir netgi juokinga, man nepatinka šilti varškės pyragai, mėgstu pilnai atvėsusius ir dar pastovėjusius šaldytuve. Nekepu, nes neturiu kantrybės laukti, o dar erzinantys kvapai kviečiantys paragauti! Pripažįstu, šį kartą nesusilaikiau ir paragavau dar šilto, skonis itin nesužavėjo, bet jau kai atšalo, tai o vaikyti, omomom, pilni žandai pyrago!
Tešlai reikės:
300 g miltų;
200 g sviesto;
180 g cukraus;
2 a.š. vanilinio cukraus;
1 kiaušinio;
1 a.š. kepimo miltelių;
2 v.š. kakavos.
Varškės įdarui:
500 g varškės;
8 v.š. kondensuoto pieno;
3 nedideli kiaušiniai;
2 v.š. krakmolo;
migdolų esencijos kvapų.
Gaminame
* Išlydome sviestą, palaukiame, kol šis šiek tiek atvės. Supilame cukrų, vanilinį cukrų, įmušame kiaušinį ir išmaišome. Atskirai sumaišome miltus, kakavą ir kepimo miltelius ir suberiame į sviesto mišinį.
* Minkome tešlą, jei ši limpa prie rankų, įberiame dar šiek tiek miltų. Išminkytą tešlą padaliname į dvi lygias dalis, sudedame į maišelius ir kokiai valandai įdedame į šaldiklį.
* Varškės įdarui visus ingridientus sudedame į dubenį ir mikseriu arba blenderiu pertriname iki vientisos masės. Jei neturite šių prietaisų, tada teks pažaisti šakute.
* Kepimo skardą (26 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi. Burokine tarka sutarkuojame vieną tešlos gumulėlį, paskleidžiame po skardą, ant viršaus pilame varškės masę, ant viršaus tarkuojame antrą tešlos gabalėlį, paskirstome. Kepmane 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 50 minučių. Skanaus!