Burnoje tirpstantis pyragas su avietėmis

Purus, tirpstantis burnoje pyragas. Su traškia migdolų plutele ir avietine rūgštele! Nieko, ko būtų galima nemėgti.

Purus, tirpstantis burnoje pyragas. Su traškia migdolų plutele ir avietine rūgštele! Nieko, ko būtų galima nemėgti. Galima gaminti ir su braškėmis,ir su avietėmis ar mėlynėmis. Esu tikra, kad rezultatas bus labai gardus.

Vienintelis dalykas, kurį pamiršau, tai, patiekdama pyragą, jį apibarstyti cukraus pudra. Vėliau pasitaisiau.


Reikės:


2 vidutinio dydžio kiaušinių;

1 puodelio cukraus;

1 puodelio avietinio jogurto;

1 puodelio rapsų arba saulėgrąžų aliejaus;

1 citrinos (nutarkuotos žievelės);

1 a.š. migdolų ekstrakto;

1,5 a.š. kepimo miltelių;

2 puodelių miltų;

1 kupino puodelio aviečių;

50 g migdolų riekelių;

cukraus pudros pabarstyti.


Gaminame


* Galite viską daryti žingsnis po žingsnio, pagal taisykles – trynius atskirti nuo baltymų ir t.t., arba galite daryti taip, kaip dariau aš:

* viską, išskyrus avietes, sudėjau į didelį dubenį ir apie minutę plakiau su elektriniu mikseriu. Tada įmaišiau uogas, o tešlą supyliau į kepimo popieriumi išklotą tortinę.

* Kepiau apie 40 minučių, 185 laipsnių karštyje.

* Pravėsus nepamirškite apibarstyti cukraus pudra. Skanu valgyti dar šiltą. O jei dar ir su ledais… Mmm...


Skanaus, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis