Kepimo forma 20x30cm
Pagrindui reikės:
100 g sviesto;
100 g cukraus;
1 kiaušinio;
150 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 v.š. pieno.
Obuolių įdarui:
5 obuolių;
1 a.š. cinamono;
1 v.š. cukraus.
Trupiniams:
180 g miltų;
170 g cukraus;
120 g sviesto;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos.
Gaminame
* Pasiruošiame pyrago pagrindą. Sviestą išplakame su cukrumi ir kiaušininiu iki vientisos purios masės. Įmaišome miltus, kepimo miltelius ir pieną. Tešlą sukrečiame į kepimo formą (išklotą sviestiniu popieriumi) ir išlyginame paviršių.
* Obuolius nulupame, išdarinėjame ir supjaustome kubeliais, sumaišome su cukrumi ir cinamonu. Paskleidžiame po paruoštos tešlos paviršių.
* Trupiniams skirtus produktus sudedame į švarų dubenį ir pirštais viską ištriname iki drėgnų trupinukų. Jais apibarstome obuolius.
* Pašauname pyragą kišti į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių. Kepame apie 50 minučių, kol pyrago paviršius gražiai paruduoja.
Skanaus, Gabrielė.