Reikės:
500-600 g perlinių kruopų;
700 g morkų;
800 g svogūnų;
800 g pomidorų;
1,5 kg žalių agurkų;
2,5 v.š druskos;
90 g cukraus;
100 ml acto;
200-250 ml aliejaus;
kelių lauro lapelių, juodųjų pipirų;
pusę pundelio šviežių petražolių.
Gaminame
* Išvirkite perlines kruopas.
* Svogūnus ir agurkus supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite.
* Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, tuomet perdekite į dubenį su šaltu vandeniu ir nulupkite odelę. Supjaustykite kubeliais.
* Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite svogūnus, morkas ir pakepinkite keletą minučių.
* Po to suberkite perlines kruopas, pomidorus, agurkus, druską, cukrų, lauro lapelius, juoduosius pipirus. Troškinkite apie 20 min., kol suminkštės agurkai.
* Galiausiai supilkite actą, suberkite supjaustytas petražoles, viską gerai išmaišykite ir pakaitinkite keletą minučių.
* Gautą masę sudėkite į pasterizuotus stiklainius palikdami 1 cm tarpą ir užsukite dangteliais.
* Leiskite atvėsti kambario temperatūroje ir tada laikykite šaltai.
Skanaus.
P.S. iš nurodyto kiekio gavosi 10 vnt. 0,5 l talpos stiklainių.