Fantastiškas plokštainis „Palangos varškėtis“

Senovinis plokštainis (pyragas) su trapiu pagrindu ir varškės-razinų įdaru.

Nuostabus, puikus, fantastiškas varškės pyragas-plokštainis! Senoviškas lietuviškas. Purus purus, minkštutis, pilnas skonių. Magiškai skanus! Rekomenduoju.

Patarimai, pastebėjimai. Jei tešla gausis, kiek minkšta kočioti, įdėkite ją į šaldytuvą 10 minučių.
Įdarui naudojau varškę iš pakelio. Reikės 6 vidutinių arba 5 didelių kiaušinių (be lukšto viso 300 g).
Naudojau 20x20 cm kepimo formą, bet tiks ir kiek didesnė 20x30 cm.
Tešlą pagrindui iškočiojau kiek didesnę nei kepimo formos pagrindas ir kepiau ant atskiros didelės skardos. Iškepusią apipjausčiau pagal pagrindo dydį. Kočiojau iškart ant kepimo popieriaus.

Asmeninis albumas

Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.

Ingredientai
20x20 cm arba 20x30 cm kepimo formai

Pyrago pagrindui

195 g miltų
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
100 g minkšto sviesto
90 g cukraus
1 vidutinis kiaušinis

Pagrindui aptepti

2 šaukštai marmelado (apelsinų džemo)
Žiupsnelis cinamono

Pyrago įdarui

200 g varškės
100 g cukraus
80 g minkšto sviesto
6 vidutiniai arba 5 dideli kiaušiniai
20 g miltų
1 šaukštas apelsinų džemo
Saujelė (apie 40 g) razinų

Pabarstymui

Cukraus pudros

Asmeninis albumas

Gaminimo eiga

* Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formą.

* Pagrindui minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Muškite kiaušinį, gerai išplakite iki purios masės.

* Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius. Įsijokite į sviesto-cukraus masę, maišykite, kol sušoks į tešlą. Tešlą iškočiokite tokio dydžio, kokią kepimo formą naudosite. Dėkite tešlą į kepimo formą, subadykite šakute ir kepkite 12 minučių. Tuomet išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

* Įdarui varškę išsukite su 70 g cukraus ir minkštu sviestu. Po vieną suleiskite kiaušinių trynius, gerai po kiekvieno išplakite. Įmaišykite apelsinų džemą, razinas, įsijokite miltus. Kiaušinių baltymus išplakite su likusiu (30 g) cukrumi. Palengva įmaišykite į varškės masę.

* Beveik iškeptą pyrago pagrindą aptepkite marmelado ir cinamono mišiniu. Ant viršaus supilkite varškės įdarą, išlyginkite paviršių.

* Kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 25-30 minučių arba kol varškės įdaras bus standus ir gražiai apskrudęs.

* Pyragą palikite atvėsti skardoje.

* Atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra.

Asmeninis albumas

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis