Kibinai su kopūstais (tešla be kiaušinių)

Kibinus galite daryti ir didesnius arba formuoti bandeles. Įdarui irgi galima dėti ir kitų daržovių (aš dėjau tiesiog tai, ką turėjau šaldytuve). Labai gera ir greitai padaroma tešla, kibinai išlieka minkštučiai net po kelių dienų.

20 mažų kibiniukų

Tešlai:

150 g šalto sviesto
250 g grietinės 10-12 %
250-350 g miltų
1 v.š. cukraus
0,5 a.š. druskos

Įdarui:

kopūsto
morkos
svogūno
kario
druskos
pipirų
kiaušinio arba pieno aptepimui, sezamo sėklų, aguonų, riešutų ar kt. pabarstymui

Gaminame

* Tešla. Dubenyje sumaišome miltus, druską, cukrų. Dedame mažais gabaliukais supjaustytą arba burokine trintuve sutarkuotą sviestą. Triname rankomis, kol susidarys drėgni trupiniai. Supilame grietinę, išmaišome. Beriame 250 g miltų, užminkome tešlą. Jei ji vis dar limpa prie rankų, suberiame likusius, bet nepadauginame, - tešla turi būti minkšta ir elastinga. Dedame tešlą 30 min. į šaldytuvą.

* Įdaras. Įdarui daržoves smulkiai supjaustome (morką sutarkuojame) ir patroškiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Įberiame prieskonių.

* Tešlą padaliname į 20 dalių ir formuojame kibinus. Viršų aptepame plaktu kiaušiniu arba pienu, pabarstome sezamais, aguonomis, riešutais ar kt. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., arba kol viršus gražiai apskrunda.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis